Tør du få det bedre?

Printervenlig versionSend som emailPDF udgave

- eller har du modstand på at få det godt?

Type 4 eller type 8 - fleksiba.dkEn skøn kvinde klædt i lidt spraglet tøj med flæser og pomponer kom hen til mig og sagde nok så kækt:

Jeg er type 4, og jeg er så trist. Jeg længes efter at have det sjovt. I stedet for alle de her begrænsninger og pligter, der holder mig fast, så jeg går glip af alt det sjove!".

Både ordene, måden hun sagde dem på, hendes udseende, energi og spillende øjne, fik mig til spontant at udbryde:

Type 4? æh, prøv type 7 ...

Type 7, det kan du da ikke mene?”, svarede hun og fortsatte:

Jamen jeg er så misundelig på alt det, andre mennesker oplever, mens jeg går glip af det hele”.

 

"Ja netop" svarede jeg – "dit fokus er på oplevelser":

  • ikke på image
  • ikke på hvem du selv er
  • ikke på hvad du mangler for at være god nok

 

Vi talte lidt mere frem og tilbage, mens hun løbende svarede:

Det giver mening” – ”Ja, det giver mening” – ”Det giver så god mening” og så videre.

Lige til almindelig orientering så har hovedtyperne i Enneagrammet, hvor type 7 også bor, stort fokus på at tingene og livet skal give mening. Så min indre tjekliste fik bare det ene hak efter det andet.

 

Type 4 eller type 7

Det hænder ofte, at type 7 mistolker sig selv som type 4. Mest på grund af den sorg og forladthed, der ligger og putter sig under overfladen hos type 7. De gør en kæmpe indsats for at holde energien høj, af frygt for at blive fanget i den smerte, de godt fornemmer er der.

Derfor kan der let ligge en modstand på at få det godt, især hvis det kræver, at sorgen skal indses, mærkes og rummes.

Det er ikke nemt at opleve livets sjov og ballade, hvis man ligger gemt i fosterstilling dybt begravet under dynen. Vi må videre, så vi ikke går glip af noget, er deres mantra.

Derfor oplever mange at type 7 virker meget overfladisk. Mest af alt dig, der kan mærke sorgen, der ligger og ulmer, uden den bliver vist på overfladen.

 

Ennegrammet i flere lag

Enneagrammet har mange lag. Derfor tager vi det lidt i etaper på vores tre Enneagram uddannelser. Når du når til Enneagram Pilot uddannelsen, arbejder du helt inde i de dybeste lag.

Det kommer til at give mening langt ind i sjælen. Og du får mulighed for at finde din personlige skaberkraft og passion.

Kom, hvis du tør at lære dig selv og andre at kende på nogle niveauer, der gør en forskel alene i den viden, du får adgang til.

Vær også klar til at give slip på knokleri og selvsabotage, da dine begrænsende overbevisninger ikke kan undgå at skifte fra modstand til lethed - og hvilke muligheder ligger mon så åbne for dig?

Det var alt for denne gang. Tak fordi du læste med.

Kærlige hilsner
Britta

P.S. Hvis du tilmelder dig Enneagram Pilot Uddannelsen inden d. 1. marts får du kr. 1.000 i rabat. Rabatten udløses automatisk, og du behøver ikke gøre andet end at tilmelde dig her: Ja tak, jeg vil gerne blive endnu klogere op mig selv og andre ...


 

Næh tak, jeg foretrækker at være uvidende og give andre skylden!

 

 

 

Testimonial

Enneagram Pilot Uddannelsen – om at gribe styrpinden i livet

Siden første gang jeg stiftede bekendtskab med Enneagrammet, har jeg været fascineret at dets dybde, bredde og deraf muligheder for både personlig og virksomhedsrelateret udvikling. Derfor måtte jeg selvfølgelig undersøge, hvad Britta og Michael nu havde fundet på med den hersens pilot uddannelse ;-)

Som Britta siger, så ér Enneagrammet en fantastisk forklaringsmodel, som kan vise dig vejen hjem til dig selv (og andre), hvis du selv er klar til at se den. I starten var jeg ikke helt sikker på, om jeg personligt var klar til den mere terapeutiske dybde i Enneagrammet… Men præcis dét kommer du til at arbejde med på Enneagram Pilot uddannelsen på en dybt integrerende måde, hvor Britta ”bliver ved og ved”, til du selv finder ind til kernen. Du tager ansvar for dig selv, lærer at mærke og se hvor du er rollemodellen for andre, og hvordan du kan hjælpe andre med at blive det samme, uden de opdager, at du gør det. Det er her, din rolle som mentor, coach og facilitator på de dybere niveauer bliver sat i spil – og hvem vil ikke gerne kunne dét?

Som menneske har det for mig været en form for rejse ud i verden og hjem til mig selv – en rejse hvor jeg dybere har opdaget, hvem jeg er, og hvad jeg kan – og hvordan jeg sætter dette i spil til glæde for mig selv og for andre. Det betyder, at jeg kan bringe det i spil i alle mine roller som coach, facilitator, mentor, projektleder, HR-konsulent, Enneagram- og NLP instruktør, TRIM-practitioner og meget, meget mere - ikke mindst også i mine personlige relationer, særligt som mor og livsledsager.

Så hvis du er klar til at arbejde med den vinkel på Enneagrammet og dig selv, vil jeg ønske dig rigtig god fornøjelse på Enneagram Pilot uddannelsen…

Bedste hilsner
Karina Bjørk Andreasen,
Coach- og konsulentvirksomhed
www.c-moreconsulting.dk
Det handler om udvikling: i det øjeblik vi ikke længere udvikler, afvikler vi – så hvad gør DU?